fbpx
Logo Insurme

Zorgverzekering vergelijken 2023? Dit gaat er veranderen!

Zorgverzekering vergelijken 2023? Dit gaat er veranderen!

Het einde van het jaar komt er weer aan en traditiegetrouw maken alle zorgverzekeraars op 12 november de nieuwe premies voor 2023 bekend. Één ding is zeker: de zorgverzekering wordt in 2023 helaas duurder. Hoeveel? Dat verschilt sterk per aanbieder. Daarom een goed moment om je zorgverzekering te vergelijken. De verwachting is dat dit jaar meer mensen dan normaal gaan overstappen en dus op zoek gaan naar een nieuwe zorgverzekeraar. 

Insurme vertelt je alles over hoe jij je zorgverzekering kan vergelijken voor 2023 en helpt je overstappen! Wil jij ook overstappen naar een nieuwe zorgverzekering? Lees dan snel verder. 

Zorgverzekering: premie zorgverzekering 2023 stijgt

Alles wordt duurder en helaas geldt dat zeker ook voor je zorgverzekering in 2023. De verwachting is dat de premies zo’n 135 euro op jaarbasis zullen stijgen en dat de premie voor de zorgverzekering in 2023 maandelijks gemiddeld zo’n 137 euro per persoon zal zijn. Het kan dit jaar dus meer dan ooit lonen om de premie van je zorgverzekering te vergelijken en eventueel over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar.

Zorgtoeslag stijgt ook 

Gelukkig is er ook een klein lichtpuntje te benoemen. De zorgtoeslag gaat omhoog in 2023. Wanneer je in aanmerking komt voor zorgtoeslag ga je er zo’n 40 tot 60 euro per maand op vooruit. Op de website van Toeslagen Belastingdienst kun je jouw zorgtoeslag aanvragen en een voorbeeldberekening maken. 

Waar moet je op letten bij overstappen? 

Wanneer je voor 2023 een nieuwe zorgverzekering gaat afsluiten is het verstandig om op een aantal zaken te letten:

Prijsvergelijken: vergelijk je zorgverzekering voor 2023 

Voor veel mensen is de prijs een van de belangrijkste redenen om overstappen van de zorgverzekeraar. Prijs is dus een belangrijk punt om op te letten wanneer je gaat overstappen. Vergelijken doe je gemakkelijk met onze aangesloten zorgvergelijker. 

Bepaal welke zorg je nodig hebt in 2023: aanvullende verzekering?

Wettelijk gezien heb je enkel een basisverzekering nodig maar wellicht weet je nu al dat je in 2023 meer zorg gaat gebruiken bijvoorbeeld door zwangerschap, de tandarts of omdat je nu ook al veel gebruik maakt van bijvoorbeeld fysiotherapie. Bekijk vooraf of je aanvullende verzekeringen nodig hebt in 2023. 

Bepaal je eigen risico 

Het wettelijk verplichte eigen risico blijft dit jaar gelijk namelijk € 385,-. Bedenk goed of je wellicht vrijwillig kiest voor een hoger eigen risico. Wanneer je hiervoor kiest krijg je bij de meeste zorgverzekeraars korting op de maandpremie. Zorg wel altijd dat je het bedrag ergens op een spaarrekening hebt staan, zodat je altijd je eigen risico kan betalen, mocht dat nodig zijn. 

Kies de juiste polis voor je zorgverzekering in 2023 

Er zijn verschillende soorten polissen die je kan afsluiten voor je zorgverzekering. In 2023 zijn er de:  

Restitutiepolis

Je kunt volledig vrij jouw eigen zorgverlener kiezen. Je zorgverzekeraar geeft online aan welke vergoeding zij bieden. 

Naturapolis

Je zorgverzekeraar sluit contracten af met verschillende zorgaanbieders. Als je zorg nodig hebt, ga je naar een van deze gecontracteerde aanbieders. Ga je naar een andere aanbieder? Dan mag je zorgverzekeraar je een lagere vergoeding geven voor de behandeling en kan het gebeuren dat je een deel van de zorgkosten zelf moet betalen. 

Er zijn ook nog budgetpolissen, combinatiepolissen en pro-life polissen. Die laatste polis sluit je af wanneer je bepaalde ethische bezwaren hebt bij bepaalde vormen van zorg. 

Overstappen tussen 12 November en 31 December 

Overstappen van zorgverzekering kan niet het hele jaar door. Je kan alleen tussen 12 november en 31 december overstappen. Zorg dus dat, als je wil overstappen voor 2023, je het tijdig regelt! 

Overstappen zorgverzekering: hoe gaat dat?

Is het voor jou handig om over te stappen van zorgverzekeraar voor 2023? Dan heb je wellicht ook de vraag: “hoe gaat overstappen van zorgverzekering in zijn werk?”. 

Overstappen van zorgverzekering klinkt wellicht spannend, maar het tegendeel is zeker waar: overstappen van zorgverzekering voor 2023 is gemakkelijk en bespaart altijd geld! 

En dát is in deze lastige tijden natuurlijk heel erg fijn. 

De overstap regelen wij van Insurme graag voor je. Wij  helpen je graag bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering. Dat doen we als volgt: 

  • Vul in onze vergelijker bij zorgkiezer je zorgwensen in voor 2023. Heb jij  fysiotherapie, een tandartsverzekering of kraamzorg nodig? Vergeet dit dan niet in te vullen. 
  • Bekijk en vergelijk de beste zorgverzekering die bij jouw wensen past.  
  • Kies daarna gemakkelijk jouw zorgverzekeraar voor 2023 en volg de verdere stappen.
  • Binnen enkele dagen mag je van jouw nieuwe zorgverzekeraar een berichtje verwachten. Uiteraard zeggen we ook je oude zorgverzekering op. 

Je zorgverzekering in 2023 

Wil jij besparen op je zorgverzekering in 2023 en toch goed verzekerd zijn? Stap dan dit jaar over naar een van onze zorgverzekeraars en vind de beste zorgverzekering en de beste premie die past bij jouw wensen met onze aangesloten zorgvergelijker

Lees ook: